Dołączył: 12 Paź 2022 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: Smart 451 0,8
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 13 Paź 2022, 07:33
Temat postu:
Kręci nie odpala i zmarł licznik
Mam Smarta 451 cabrio z dieslem , podczas jazdy na światłach zgasł mi 2 razy a rano nie odpalał jak zwykle tylko po małym kręceniu. Dziś rano odpalił po drugim kręceniu po czym go zgasiłem i już nie odpala. Kolega Lauchem sprawdził mi błędy było ich sporo po skasowaniu zostały takie i auto dalej nie odpala;
ECM (Engine Control Module) - N3/10(ME-SFI[ME] 2 Problemy istniej
1.4f,5d,28,05(P2805) Prosz poszukiwa przed przystpieniem Current And Stored
2.4f,5d,27,71(P2771) Prosz poszukiwa przed przystpieniem Current And Stored
TCM (Transmission Control Module) - N15/6 1 Problemy istniej
1.U0146 Brak lub nieprawidłowy komunikat CAN z jednostki
sterujcej A1 (zestaw wskaników)
Current And Stored
ESP (Electronic Stability Program) N47-5 1 Problemy istniej
1.C1317 Komunikacja CAN z modułem sterujcym A1 (zestaw
instrumentów) jest uszkodzona.
Current And Stored
SRS (Supplemental Inflatable Restraint System) - N2/7 2 Problemy istniej
1.B11E0 Brak komunikatu CAN VIN” z zestawu wskaników
jednostki sterujcej.
Current And Stored
Proszę serdecznie o pomoc co go boli i gdzie szukac
2.B11C0 Komunikat z zestawu wskaników jednostki sterujcej jest
niedostpny na magistrali CAN.
Dołączył: 13 Paź 2022 Posty: 8 Skąd jesteś (miejscowość / region): Otwock Posiadane auto: VW Golf V
Wysłany: Czw 13 Paź 2022, 12:44
Temat postu:
Re: Kręci nie odpala i zmarł licznik
4funteam napisał:
Mam Smarta 451 cabrio z dieslem ,podczas jazdy na światłach zgasł mi 2 razy a rano nie odpalał jak zwykle tylko po małym kręceniu. Dziś rano odpalił po drugim kręceniu po czym go zgasiłem i już nie odpala. Kolega Lauchem sprawdził mi błędy było ich sporo po skasowaniu zostały takie i auto dalej nie odpala
Wszystkie błędy praktycznie wskazują na jakies problemy ze skrzynią. Ja bym zaczął od sprawdzenia czy tu jest wszytko ok. Nie miałeś problemów z nią podczas jazdy?
Ostatnio zmieniony przez bartosik32 dnia Pią 14 Paź 2022, 11:27, w całości zmieniany 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2022 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: Smart 451 0,8
Wysłany: Czw 13 Paź 2022, 16:03
Temat postu:
Re: ( Smart Fortwo ) Kręci nie odpala i zmarł licznik
siedzieliśmy z kolegą wyjęliśmy moduł sam był idealny potraktowawszy go kontaktem i po wsadzeniu dało się wszystkie błędy skasować a smart dalej nie pali , ciśnienie na listwie kręcąc rozrusznikiem 310 bar